СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Het Nieuwsblad
Мова:19 (Dutch / Nederlands)
Заголовок:

Na de woelige overgang begint het pas voor Ronny Deila: veel werk op de plank bij Club Brugge

Резюме:

De opdracht van Ronny Deila (47) bij Club Brugge is simpel: prijzen pakken. De weg daarnaartoe, die is iets complexer. Een blik op de werven van de kersverse coach.

De kern doorlichten

Dat Ronny Deila de laatste duels van Standard aan zich voorbij laat gaan, is handig. Zo kan hij de selectie van Club al beginnen door te lichten en kan hij straks sneller aangeven welke profielen hij nog nodig heeft. Club krijgt er al een linksback (Maxim De Cuyper), winger (Michal Skoras) en spits (Victor Barbera) bij, maar zal uiteraard nog transfers doen – aanvaller Igor Thiago en middenvelder Hugo Vetlesen zijn in beeld – en de coach krijgt daar inspraak in. Sportief directeur Tom Caluwé staat op vertrekken, dus voorlopig zal Deila daarover vooral met Vincent Mannaert overleggen. Hij weet wel al dat er niet voor 50 miljoen euro zal worden ingekocht zoals vorig jaar.

Yaremchuk tot leven wekken

Deila moet uiteraard ook meer uit de huidige kern zien te halen en dan kijken we vooral naar Roman Yaremchuk. De Oekraïense spits scoorde dit seizoen nog maar twee keer en lijkt alle vertrouwen kwijt, maar aangezien hij niet makkelijk weg zal raken, is het de taak van de nieuwe coach om zijn kwaliteiten – die hij ontegensprekelijk heeft – weer naar boven te laten komen en de recordaankoop alsnog te laten renderen. Op zich geldt dat ook voor Dedryck Boyata, Jack Hendry en Kamal Sowah, al was er binnen de club wel al consensus dat zij komende zomer mogen/moeten vertrekken. We zien daar niet meteen verandering in komen.

Heel snel een geheel smeden

Met rood (of toch maar blauw-zwart) aangestipt in Deila’s agenda: donderdag 27 juli. Dan opent Club zijn seizoen en wel in de Conference League. Op zich niet veel vroeger dan anders, want de competitie start een paar dagen later, maar de zomer zal – als alles goed gaat – bol staan van de Europese duels. Om in de poules te raken, moet blauw-zwart zes voorrondematchen spelen. Het wordt dus zaak om heel vroeg in topvorm te zijn. Wat wel vervelend kan worden is de onzekerheid over uitgaande transfers. Vorig jaar was er lang gedoe over Charles De Ketelaere, dus het is te hopen dat als Noa Lang en Andreas Skov Olsen vertrekken, dat snel geregeld is. Inter wil alvast snel doorduwen voor Tajon Buchanan.

Jongeren blijven integreren

Een belangrijke neventaak voor Deila: hij moet jonge spelers kansen geven. Uiteraard zal hij op routiniers Simon Mignolet en Hans Vanaken rekenen, maar Club wil resultaten zien van de investeringen in NXT én wil nog meer naar het businessmodel waarbij het buitenlandse talenten haalt, laat rijpen bij NXT, doorschuift naar de A-ploeg en voor een veelvoud doorverkoopt. Jorne Spileers is een voorbeeld van het eerste, Abakar Sylla van het tweede. Interim-coach Rik De Mil gaf de voorbije weken niet voor niks heel veel kansen aan de jongeren, in tegenstelling tot Scott Parker. Dat mag straks niet voor niks geweest zijn.

Посилання:https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230525_97495510
google translate:  переклад
Дата публікації:26.05.2023 4:00:00
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):
Додано:26.05.2023 5:00:35
Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014