СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Het Nieuwsblad
Мова:19 (Dutch / Nederlands)
Заголовок:

Belgian Cheetahs kunnen vandaag opnieuw rekenen op Bolingo: “Ze toont steeds een stralende glimlach, maar binnenin heeft ze het moeilijk”

Резюме:

De Belgian Cheetahs gaan dinsdag in Rome op zoek naar hun eerste medaille op een groot internationaal toernooi. De Belgische vrouwen van de 4x400m kunnen daarvoor gelukkig opnieuw rekenen op hun snelste pion: Cynthia Bolingo. Al heeft zij het mentaal moeilijk na veel blessures.

Carole Bam, coach van de Belgian Cheetahs, maakte maandagnamiddag in het hotel van de Belgische ploeg verrassend snel aan ons en een paar collega’s de samenstelling van haar team voor de reeksen van de 4x400 meter bekend. Daarbij ook Cynthia Bolingo. Zij kon zondag normaal trainen en werd klaar voor de dienst bevonden. Vrijdag had de snelste 400 meter loopsters van ons land nog geblesseerd forfait moeten geven voor de finale van de mixed relay, waardoor die finaal een halve meter tekort kwam voor een medaille.

Begin mei liep Bolingo in aanloop naar de World Relais in Nassau een kuitblessure op. Ze bleek onvoldoende hersteld om in Rome aan de gemengde aflossing deel te nemen en moest ook de individuele titelstrijd laten schieten. “Sinds ze hervatte, kon ze nog maar twee trainingen zonder pijn afwerken”, verklaarde Bam. “Maar de training van zondag was wel bevredigend. Om haar geen extra druk op de schouders te leggen, laat ik haar wel niet in eerste of laatste positie lopen.”

Bam benadrukt dat het voor Bolingo, bij wie blessures helaas als een rode draad door de carrière lopen, minstens even moeilijk is om mentaal als fysiek terug op te staan. “Cynthia is geen robot. Ze toont steeds een stralende glimlach, maar binnenin heeft ze het moeilijk. De opeenvolging van blessures vergen mentaal een tol. Ze keert telkens weer terug, maar tot welke prijs? Ik hoop dat ze hier in Rome opnieuw vertrouwen kan opdoen en zich goed voelen.”

Lees verder onder de foto

Bolingo loopt dinsdag in derde positie. Naomi Van den Broeck start en geeft het stokje door aan Imke Vervaet, kapitein Camille Laus moet het afmaken. Helena Ponette, die al de gemengde aflossing en twee individuele races liep, wordt gespaard voor de finale. De Belgian Cheetahs moeten dinsdagvoormiddag aan de bak om een plek af te dwingen in wat hun tiende internationale finale kan worden. De Belgische 4x400m-vrouwen willen in Rome hun eerste medaille op een groot toernooi pakken. “We hebben al vaak geflirt met een podium. Het zou niet slecht zijn voor ons zelfvertrouwen dat we vlak voor de Olympische Spelen een eerste medaille pakken”, zegt coach Carole Bam. “Op dit EK moet het kunnen.”

De Belgen lopen in de tweede halve finale in de buitenbaan negen. Hongarije (baan 2), Zwitserland (3), Frankrijk (4), Oekraïne (5), Ierland (6), Italië (7) en Spanje (8) zijn de tegenstanders. De top drie van elke halve finale gaat rechtstreeks door en twee landen worden op basis van hun tijd opgevist. De finale wordt woensdag om 21u05 gelopen.

Посилання:https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240610_98428871
google translate:  переклад
Дата публікації:11.06.2024 2:09:51
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):
Додано:11.06.2024 3:00:36
Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014