СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Mediapool.bg
Мова:2 (Bulgarian / български)
Заголовок:

Българската помощ за Украйна е от времето на СССР и не е способна да поразява цели в Русия

Резюме:Снимката е илюстративна, зенитни комплекси C 300, БГНЕСУкрайна не е искала разрешение с предоставеното от страната ни въоръжение да нанася удари по цели в Русия, заявиха българското министерството на отбраната.   Киев системно призовава западните страни да й позволяват да използват дареното й оръжие, за да атакува цели в Русия, но НАТО няма общо решение.  Всяка страна преценява сама каква е да е позицията по този въпрос.    "Не са поставяни конкретни специфични условия, изрично забраняващи използването от въоръжените сили на Украйна на предоставената от нас военна помощ по цели на територията на Руската федерация, освен това тя да се използва при спазване на установените норми на международното хуманитарно право и Устава на ООН. Към нас такова директно запитване не е отправяно от украинска страна", посочват от МО в отговор на въпроси на БНР.    В същото време от МО уточняват, че "помощта, която в действителност България предоставя и може да си позволи да предостави към момента".    "В случая изобщо не става въпрос за западни модерни системи с голям обсег, които да могат да поразяват в дълбочина военни цели на руска територия.
Посилання:https://www.mediapool.bg/balgarskata-pomosht-za-ukraina-e-ot-vremeto-na-sssr-i-ne-e-sposobna-da-porazyava-tseli-v-rusiya-news360038.html
google translate:  переклад
Дата публікації:11.06.2024 14:49:40
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):Война в Украйна
Додано:11.06.2024 15:10:46
Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014