СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Знайдено на сайті:Új Szó
Мова:14 (Hungarian / magyar)
Заголовок:

Összesen 33 orosz és fehérorosz induló lesz a párizsi olimpián

Резюме: Összesen 33 orosz és fehérorosz induló lesz a párizsi olimpián
Mészáros Richárd

Összesen 16 orosz, valamint 17 fehérorosz sportoló vesz részt semleges színekben a július 24-én kezdődő párizsi olimpián.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) keddi közlése szerint ennyien fogadták el a felkínált meghívást, ez már csak az esetleges visszalépések miatt változhat.

A NOB azt is közölte, orosz részről 19-en, fehérorosz részről heten nem éltek a lehetőséggel: utóbbiak közül így például nem lesz ott a francia fővárosban a két teniszsztár Arina Szabalenka és Viktorija Azarenka sem.

A nemzetközi szervezet tavaly márciusban úgy számolt, hogy a részvételhez szükséges szigorú kritériumrendszerek teljesítése után 36 orosz és 22 fehérorosz versenyző indulása lesz lehetséges. Három éve Tokióban 330, illetve 104 fős volt a két ország ötkarikás delegációja.

Ezúttal kerékpárban, kenuban, úszásban, ugróasztalban, birkózásban, tekvondóban, súlyemelésben, evezésben, sportlövészetben, valamint teniszben lesz a két nemzet valamelyikének indulója az olimpián.

Az Ukrajnában zajló katonai invázió miatt Oroszország és Fehéroroszország a csapatsportágakban nem vehet részt az ötkarikás játékokon, és a két ország versenyzői az egyéni sportágakban is csak semlegesként indulhatnak.

Minden kvalifikált sportolónak át kell esnie a NOB által kijelölt háromtagú testület átvilágítási folyamatán. A kritériumok közé tartozik, hogy nem támogatta nyíltan az ukrajnai háborút, és nincs kapcsolata semmilyen katonai vagy biztonsági szervezettel.

Посилання:https://ujszo.com/sport/osszesen-33-orosz-es-feherorosz-indulo-lesz-a-parizsi-olimpian
google translate:  переклад
Дата публікації:10.07.2024 10:08:05
Автор:
Url коментарів:
Джерело:
Категорії (оригінал):
Додано:10.07.2024 12:01:54
Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014