СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Автор: valeriy.drotenko 
Українське громадянське суспільство в очах Заходу: відчутне, але невидиме
21.12.2013 0:10:24

  Як відомо Євро-Майданівській спільноті, громадські організації, що приймають участь в #євромайдан -і підписали Маніфест, де виклали вимоги громадянського суспільства (окремо від вимог офіційної політичної опозиції).

Минуло вже два дні, а жодне більш-менш помітне західне ЗМІ не зацікавилося цією подією та не висвітлило її (можете власноруч пошукати у надходженнях за 19-е та 20-е грудня, а також, про всяк випадок 21-е). 

Вочевидь, винне у тому саме громадянське суспільство - потрібно формувати потужну зовнішньополітичну прес-службу, не виключено, навіть, власну коснолідовану інформаґенцію (абощо), котра б була тим рупором української громадськості у світі. Той "рупор" неабияк пригодиться не лише у нинішній революційний час, але й - не менше, - у "еще более трудное мирное время"(с), як казав наш вітчизняний одеський класик гумору.
Але, наразі, що ми спостерігаємо - мені відомо, щонайменше, 4 ініціативи, котрі шукають волонтерів-перекладачів (і десь то публікують, і поширюють). Розпорошення триває, як і дублювання роботи, або ж вкладення зусиль у не найраціональніший спосіб, суб'єктивно розставляючи пріоритети.

Так, існують ініціативи, котрі перекладають усе підряд, без перевірки, а що ж уже опубліковано інозмі. Хоча для того уже кілька років поспіль існує потужний інструмент, котрий виник як громадська ініціатива Ruthenorum, а згодом увійшов до інфраструктури громадського інтернет-ТБ "Спільнобачення" (хоча офіційний ребрендинг ще не встиг відбутися).

Пропоную усіх, кого зацікавила ідея проекту, повідомляти про себе: або ж до відповідної спільноти, або ж особисто засновникові проекту. Якщо Ви вважаєте себе теж експертом у зовнішній політиці, прес-службі, тощо і теж "зуб з'їли" на моніторингу Інозмі чи на адаптації контенту для тієї чи іншої закордонної аудиторії - давайте разом творити народну/громадянську зовнішньополітичну прес-службу. У нас - горизонтальна організація, жодних "накинутих зверху" чи "насиджених" лідерів, окрім тих, котрі формуються природнім шляхом - через демонстрацію власної експертизи, продуктивності та відданості ідеї. Більш, ніж певен, що ми маємо у якості бази інструментарій та інфраструктуру, котра відсутня що в МЗС, що у РНБО чи у піарників нашої вельмишанованої офіційної політичної опозиції. Якщо прикластися як слід, нас нарешті почують за кордоном і надалі будуть прислухатися (якщо нам взагалі не вдасться посісти панівну роль серед тих каналів, котрі доносять відомості про події й тенденції в Україні для закордонних можновладців та більш широкої аудиторії.

The Huffington Post (United States, English) Американський блогер "радить" українцям відмовитися від козацької спадщини
Американський блогер "широкого профілю" з російським прізвище... 25.11.2014 21:15:41
Basler Zeitung (Switzerland, German) Бубку "трясе" під час взяття чергової висоти
Низка швейцарських газет описують коротку історію спортивного... 07.03.2014 7:14:00
Stern (Germany, German) США вводять санкції проти Росії
Як оголосив Президент Барак Обама, санкції торкнуться "тих, х... 06.03.2014 15:36:45
Rhein Main Presse (Germany, German) ЄС заморожує рахунки Януковича
ЄС блокує рахунки Януковича та ще 17 пов'язаних осіб. Відпові... 06.03.2014 7:15:00
Neue Ruhr Zeitung (Germany, German) Росія продовжує розгортатися - Захід погрожує санкціями
У розпал Кримської кризи два російських військових корабля - ... 04.03.2014 8:13:18
Groene Amsterdammer, De (Netherlands, Dutch) Українські демонстранти розчаровуються в ЄС
Обкладинка останнього числа газети "Груне Амстердамер" (Зелен... 12.02.2014 2:00:00

Рубрики / досьє: Євромайдан



Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014